بشر مدت هاست فکر میکند که هرچیزی که فاقد مغز باشد، فاقد توانایی احساس و فکر کردن است. به همین دلیل است که انسانها احساس میکنند و فکر میکنند که جوشاندن خرچنگ زنده باعث مرگ بدون درد میشود. اما در سال 2015، محققان با دادن شوک الکتریکی به خرچنگ، این نظریه را زیر سوال کشیدند.
، به طور کلی انسانها گیاهان را حتی بیمغزتر و بیدردتر از خرچنگها میدانند. کافیست به عبارت «حالت نباتی» یا «زندگی نباتی» فکر کنید. اما همانطور که ژورنال پزشکی نیوانگلند توضیح میدهد: «بیماران در حالت نباتی هیچ شواهدی از واکنشهای رفتاری داوطلبانه، هدفمند، قابل تکرار و پایدار به محرکهای خارجی مثل لمس کردن نشان نمیدهند». همچنین آنها علیرغم داشتن چرخههای خواب و بیداری، آگاهی صفر از خودشان و پیرامونشان دارند.
اما اینک مشخص شده که گیاهان به اندازهای که انسانها تصور میکردند، نسبت به دنیا بیحس و بیتوجه نیستند. در سال 2019، مشخص شد که حداقل برخی گونههای گیاهان وقتی تحت فشار قرار بگیرند، جیغ میزنند، اما با فرکانسهایی که برای انسان قابل شنیدن نیست.
در این آزمایش، دانشمندان گیاهان گوجه فرنگی و تنباکو را در معرض فشار فیزیکی قرار دارند و واکنش آنها را با میکروفون سنجیدند. یک گروه از آنها در معرض خشکی و کمآبی قرار دادند، گروه دوم را با قیچی قطع کردند و به گروه سوم به عنوان گروه کنترل اصلا دست نزدند. محققان دریافتند که گیاه گوجه فرنگی در معرض خشکسالی حدود 35 فریاد فراصوت در ساعت و آنهایی که ساقههایشان بریده شد، حدود 25 فریاد در ساعت از خود ساطع میکنند. گیاه تنباکو هم به ترتیب 11 و 15 فریاد فراصوت در ساعت تولید میکرد. در حالی که گیاهانی که بدون آسیب رها شده بودند کمتر از یک فریاد در یک ساعت تولید میکردند.
بر اساس گزارش ها مشخص نیست که چند نوع از گیاهان به این روش به استرس و فشار واکنش نشان میدهند، اما به نظر میرسد که درختان هم فریاد میزنند. محققان دریافتند که درختان خشکسالیزده صداهای فراصوت تولید میکنند که کارشناسان آن را «گریهی کمک» تفسیر میکنند.
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0